به گزارش خبرگزاری مهر، سعید برقی در نشست مشترک انجمن کتابخانه های عمومی و کمیته نهضت مطالعه مفید شهرستان بناب با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، جایگاه و نقش کتابخانه های عمومی و سایر ارگانها، سازمانها و نهادها در ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه مفید و چگونگی ایجاد انگیزه و عادت به مطالعه در بین اقشار مختلف جامعه بالاخص کودکان و نوجوانان گفت: اگر فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در سنین نوجوانی و جوانی شکل گیرد، قطعاً بر تعداد کتابخوانان افزوده خواهد شد.
وی از کمبود سرانه کتابخانه و قرائت خانه در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: برای جبران و توسعه فضاهای فیزیکی مورد نیاز برای کتابخانه های عمومی در این شهرستان سه باب کتابخانه در جریان سفر ریاست جمهوری به آذربایجان شرقی تصویب شد که متأسفانه تاکنون به علت عدم اختصاص اعتبار لازم، احداث آنها راکد مانده است.
فرماندار بناب بر لزوم جذب اعتبارات احداث سه باب کتابخانه مصوب در این شهرستان تأکید کرد و با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، گفت: سند ملی نهضت مطالعه مفید یکی از ارکان مهم نظام جمهوری اسلامی ایران است که در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و سند چشم انداز تدوین شده و عمل به مفاد این سند وظیفه همه دستگاههای عضو این کمیته است.، بنابراین؛ این سند به عنوان راهکار و راهنمای برنامه ریزی توسعه مطالعه مفید باید ملاک قرار گرفته و براساس سیاستهای مدون در کمیته ملی این نهضت اقدامات لازم انجام داده شود.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی بناب همچنین از تمام ادارات خواست که در محیط اداره خود یک کتابخانه ایجاد نمایند.
در ادامه این نشست میرسردار مرندی هدف از تشکیل این کمیته را دستیابی به جایگاه ممتاز در جهان از نظر سرانه مطالعه بویژه مطالعه مفید بر اساس سند چشم انداز 20 ساله در بخش فرهنگ عمومی در افق 1400 اعلام کرد.
رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان بناب سپس با ارائه گزارشی از وضعیت کتاب در شهرستان بناب اذعان داشت: طی سه ماه گذشته سال جاری 100 هزار نفر به کتابخانه های عمومی بناب مراجعه کرده اند و طی همین مدت 79 هزار و 64 جلد کتاب به صورت امانی تحویل متقاضیان شده است.
مرندی، اعضای فعال کتابخانه های عمومی بناب را 4 هزار و 565 نفر اعلام کرد و گفت: تعداد کتابهای کتابخانه های عمومی بناب 42 هزار و 376 جلد است.
وی تصریح کرد: تعداد یک هزار و 135 نفر به مناسبت هفته کتاب بصورت رایگان به عضویت کتابخانه های عمومی در آمده اند و دانش آموزان 21 مدرسه نیز از کتابخانه های عمومی بازدید کرده اند.
به گفته مرندی، تعداد 792 جلد کتاب در هفته ویژه اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی این شهرستان اهدا شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر انجمن کتابخانه های عمومی بناب احداث کتابخانه های مصوب را برای پاسخگویی به تعداد مراجعان در این شهرستان ضروری دانست.
فریدون نبی قدیم افزایش تعداد کانونهای فرهنگی مساجد را به عنوان راهی برای کمک به افزایش نهضت کتابخوانی و مطالعه در جامعه دانست و گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر روند تأسیس و راه اندازی این کتابخانه ها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آسانتر شده است، بنابراین اقدام برای این کار خصوصاً در محلات و روستاها یک ضرورت فرهنگی محسوب می شود و در این راستا راهنمایی هیئت امنای مساجد برای ایجاد کانون فرهنگی را توسط ادارات تبلیغات اسلامی و اوقاف خواستار شد.
نظر شما